Injectarea de grăsime – lipofilling

Pagina principală » Chirurgie estetică » Injectarea de grăsime - lipofilling

Lipofilling-ul este procedeul de umplere cu grăsime. Se face pentru mărirea buzelor, corectarea ridurilor feței, augmentarea pomeților și a gambelor, corectarea cearcănelor, corectarea depresiunilor subtegumentare rezultate în urma lipoaspirației, a unor cicatrici posttraumatice sau postoperatorii, ameliorarea aspectului dosului mâinilor (întinerire).

Intervenția presupune două etape: o minilipoaspirație prin care se recoltează grăsime de pe abdomen sau din alte zone, de obicei câțiva mililitri sau zeci de mililitri, iar după prelucrare (spălare și decantare sau centrifugare) grăsimea se injectează în zonele cu deficit, care necesită augmentare estetică sau corectare. Se poate face cu anestezie locală sau generală și rareori durează mai mult de o ora.

Grăsimea injectata se “topește” în proporție de 30-70%, de aceea de obicei se injectează în exces (se face o hipercorecție), uneori fiind necesare mai multe ședințe până la obținerea unui rezultat estetic, în special când este necesar un volum mai mare. Locul acestei proceduri a fost luat în ultimul timp de injectarea de acid hialuronic (la buze, riduri, cearcăne), grăsimea fiind folosită pentru cicatrici, dosul mâinilor, augmentarea gambelor, sau umplerea unor zone cu depresiune.