Menu Close

Micșorarea sânilor – mamoplastia de reducție

Micșorarea sânilor – mamoplastia de reducție

Este operația estetică care se adresează femeilor cu sănii mari și căzuți și are ca scop micșorarea sânilor și ridicarea lor. Micșorarea sânilor se face cu foarte bune rezultate, dar obținerea unui aspect cât mai natural poate necesita și o lipoaspirație pentru retuș. Pentru a obține o cât mai bună simetrie a sânilor, care niciodată nu sunt perfect egali, este necesară măsurarea preoperatorie a volumului lor, dar simetria perfectă este imposibil de obținut.

Intervenția

Operația estetică se face în anestezie generală, iar inciziile se fac astfel încât cicatricile rezultate vor fi în jurul areolei mamare, în șanțul submamar și vertical între cele două. Aceste incizii sunt necesare pentru a realiza repoziționarea areolei mamare, reducerea volumului sânilor și restabilirea conturului, căt mai estetic. Pentru reducerea sânilor foarte mari poate fi necesara detașarea completă a areolei mamare (pentru a fi mutată mai sus) ceea ce va determina anestezia ei definitiva și imposibilitatea de a alăpta. Deoarece micșorarea sânilor impune tăierea parțială a acestora este imposibil ca la final ei sa aibă exact aceeași mărime, prin urmare va exista o asimetrie, de cele mai multe ori nu foarte evidentă, care se poate corecta. Operația durează 2-4 ore, recuperarea se face în 2-3 zile, activitatea profesionala poate fi reluata după 7 zile, dar efortul fizic trebuie evitat 1-2 luni.

Post operator

După micșorare, sănii sunt tumefiați, sunt prezente dureri, care pot necesita terapie adecvata câteva zile, disconfort la mobilizare, mici echimoze (vânătăi). Pentru a obține cicatrici cât mai puțin vizibile este obligatorie folosirea unor unguente sau pansamente speciale și purtarea sutienului post-operator, continuu timp de 4 săptămâni, apoi doar pe timpul zilei.

Complicațiile

Sunt cele comune și altor operații estetice: hemoragie (sângerare ce poate necesita reintervenție), serom (acumularea de ser – se previne prin tuburi de drenaj), infecție (țesutul adipos mamar este mai prost vascularizat și astfel mai predispus la infecții – se contracarează cu antibiotice), necroza cutanata sau adipoasa (moartea pielii sau a grăsimii la marginea de sutură determina întârzieri în vindecare și formarea de cicatrici vicioase care necesită corecție ulterioară) sau specifice acestui tip de intervenție: reducerea sau abolirea sensibilității cutanate, incapacitatea de a alăpta, asimetria sânilor și aspect inestetic al cicatricilor (acestea din urmă se pot corecta), asimetrie (simetria perfectă nu se poate realiza). Aceasta operație nu crește riscul de cancer la sân, dimpotrivă, datorită faptului ca se taie din țesutul mamar, ea determina scăderea acestui risc.

Fotografii

Politica mea de confidențialitate îmi permite să vă arăt fotografii cu rezultatele postoperatorii doar la consultație. Nu expun aceste fotografii pe site și nu le trimit pe mail.