Menu Close

Chirurgia organelor genitale externe

Chirurgia organelor genitale externe

La femei se poate face micșorarea labiilor (când acestea sunt supradimensionate), iar la bărbați reconstrucția testiculului cu implant sau introducerea de implante peniene pentru îmbunătățirea erecției.

Micșorarea labiilor

Se realizează prin excizia surplusului de țesut de la nivelul acestora. Se face în anestezie locală, cu externare după câteva ore de la operație, dar se poate face și în anestezie peridurală sau generală. Postoperator este obligatorie igiena locală riguroasă și abstinența sexuală minim 2 săptămâni.

Reconstrucția de testicul

Se face la pacienții cu testicul absent (din diverse motive) și se realizează prin introducerea în scrot a unui implant testicular. Implantul este din silicon și are dimensiuni variate. Operația se face în anestezie generală sau peridurală. Postoperator este obligatorie igiena locala riguroasă și abstinența sexuală minim 2 săptămâni.

Implantul de penis

Este modalitatea de tratare a impotenței prin tulburări de erecție. Se realizează prin introducerea în interiorul corpilor spongioși a implantelor de penis, care pot fi pasive (nu își modifică dimensiunea și penisul este mereu în erecție) sau active (sunt activate cu ajutorul unei pompițe).