Menu Close

Corectarea urechilor – otoplastia

Otoplastia

Este operația estetică prin care se face apropierea urechilor de craniu, atunci când acestea sunt prea depărtate. La copii este de dorit să se facă înainte de vârsta de 7 ani pentru a nu suferi jigniri din partea colegilor la scoală.

Operația

Plastia urechilor se poate face cu anestezie locală la copiii mai mari, adolescenți și adulți, respectiv cu anestezie generală la copiii care sunt prea mici pentru a suportă anestezia locală. Durata intervenției este de 1-2 ore, iar incizia se face în spatele urechii, nefiind deci vizibilă. Necesită îndepărtarea unei porțiuni de cartilaj (conca) când este prea înalt, subțierea și plierea altui cartilaj (antehelix) dacă acesta nu este îndoit suficient, sau combinarea ambelor procedee. După operație este necesară purtarea unui pansament compresiv pe urechi care este apoi înlocuit cu o bentiță care se poartă pana la 2-3 săptămâni.

Postoperator

Urechile sunt umflate, cu vânătăi, pot prezenta ușoare dureri asociate cu amorțeală. Ca și complicații care pot apărea sunt de menționat sângerarea, asimetria (simetria perfecta este imposibil de obținut).

Fotografii

Politica mea de confidențialitate îmi permite să vă arăt fotografii cu rezultatele postoperatorii doar la consultație. Nu expun aceste fotografii pe site și nu le trimit pe mail.