Menu Close

Întinerirea feței

Se face prin procedee chirurgicale (lifting facial, blefaroplastie) sau prin procedee ne-chirurgicale: dermabrazie, peeling chimic sau laser, injectări de grăsime sau colagen, realizate mai ales de către dermatologi.

 

Alte procedee de întinerire, tot mai mult cerute în prezent, sunt injectarea ridurilor cu acid hialuronic și toxină botulinică.

Toxina botulinică acționează prin paralizia musculaturii și este folosita mai ales pentru corectarea ridurilor de pe frunte, dintre sprâncene și cele din lateral de ochi (asa numita “laba de găscă”). Injectarea se face fără anestezie, ustură puțin, efectul durează circa 3 luni, după câteva injectări determină o întinerire a pielii prin efect direct asupra acesteia și ca urmare efectul se prelungește.

Mai este folosita și contra transpirației excesive, se pot injecta axilele, palmele, chiar și tălpile, efectul durează cel mai frecvent peste 6 luni, uneori pana la aproape un an.

Acidul hialuronic este un component normal al pielii. Prin injectarea lui se “umplu” ridurile determinând ameliorarea lor. Procedura se face cu anestezie locală, prin injectare sau aplicare de cremă anestezică, efectul este mai lung decât la toxina botulinică, de obicei intre 6 și 12 luni.

Acidul hialuronic mai este folosit și la mărirea buzelor.