Menu Close

Liftingul pleoapelor – blefaroplastia

Blefaroplastia

Este operația estetică prin care se ameliorează aspectul pleoapelor “obosite”, cu “pungi”. Acest aspect neplăcut al pleoapelor se datorează unui exces cutanat și/sau de grăsime și pierderii tonusului muscular, care pot fi eliminate printr-o intervenție relativ ușoară. Ea are ca efect întinerirea feței (mai ales a privirii), elimină sau ameliorează pliurile cutanate ale pleoapelor și de la coada ochiului, nu elimină pliurile fine ale pleoapelor (care necesită alt tip de tratament).

Cum se face operația?

Operația de blefaroplastie se face de obicei în anestezie locală asociată cu sedare, rareori este folosită anestezia generală. Inciziile se fac în pliuri ale pleoapelor, de la unghiul intern al ochiului până la unghiul extern, dar se pot continua și lateral de ochi (cca. 1-2 cm) pentru a ameliora “laba de gâscă” (ridurile de la coada ochiului). Aceste incizii se vindeca foarte bine, după câteva luni vor mai fi vizibile doar de foarte aproape (și doar pentru cei care știu unde să le caute). În cursul intervenției se pot opera atât pleoapele superioare cât și cele inferioare.

Efecte postoperatorii

Postoperator puteți simți dureri și usturimi ușoare, pleoapele vor fi tumefiate și pot prezenta mici vânătăi, e posibil, câteva zile, să lăcrimați mai tare și sa aveți unele probleme de vedere (vedere “ca prin ceață”, sensibilitate crescută la lumină, vedere dublă). Pentru acestea veți primi medicație adecvată, se vor aplica comprese reci și va trebui să dormiți cu capul și toracele mai ridicate. Firele de sutură se scot după 4-10 zile, perioadă în care dispar, de obicei, toate problemele anterior menționate. E posibil ca tumefacția pleoapelor să persiste câteva luni de zile (mai ales dimineața). Timp de 1 săptămână trebuie să evitați aplecările corpului, eforturile mari și sportul, iar 2-3 luni trebuie să vă feriți de vânt și soare (cu ochelari de soare).

Fotografii

Politica mea de confidențialitate îmi permite să vă arăt fotografii cu rezultatele postoperatorii doar la consultație. Nu expun aceste fotografii pe site și nu le trimit pe mail.