Menu Close

Ridicarea sânilor – mastopexia – lifting sâni

Mastopexia

Numită și lifting mamar, este operația estetică prin care se face ridicarea sânilor căzuți.

Operația

Se face în anestezie generală și are ca scop excizia excesului tegumentar și ancorarea glandei mamare. Intervențiile prin care se face doar excizia excesului tegumentar presupun cicatrici mai mici, dar rezultatul (ridicarea sânilor) se menține o perioadă mai scurtă (câteva luni pana la 1-2 ani). Procedeele prin care se face și ancorarea glandei sunt mai laborioase, presupun cicatrici mai extinse, uneori o modificare nenaturală a formei sânilor care poate necesita reintervenție pentru retuș, dar ridicarea se menține o perioada mult mai lungă.

Post operator

Durerile sunt prezente, uneori necesită medicație. Sânii sunt tumefiați și tensionați, vă pot incomoda mișcările brațelor și toracelui, uneori pot prezenta echimoze. Sutienul trebuie purtat continuu 4 săptămâni, apoi doar pe timpul zilei încă 6-12 luni pentru a favoriza vindecarea cât mai bună a cicatricilor.

Complicațiile

Apar rar la aceasta operație etetică: hemoragie (poate necesita reintervenție pentru rezolvare), formare de serom (se va evacua), infecție (se previne cu antibiotice), necroza cutanata (“moartea” pielii, întârzie vindecarea și produce cicatrici inestetice – necesită reintervenție pentru corecție). La persoanele care se vindecă cu formarea de cicatrici inestetice va fi nevoie de retușuri repetate.

 

Fotografii

Politica mea de confidențialitate îmi permite să vă arăt fotografii cu rezultatele postoperatorii doar la consultație. Nu expun aceste fotografii pe site și nu le trimit pe mail.