Operatia de marire a feselor se face cu implanturi de silicon care se introduc la nivelul feselor pentru a le mari dimensiunea si a le schimba forma. Procedura si implanturile seamana cu marirea de sani. Avantajele augmentarii feselor cu implanturi, spre deosebire de cea cu grasime proprie, consta in faptul ca efectul este de durata (grasimea se topeste, in mare masura, iar implanturile se scot doar daca apar complicatii), complicatiile sunt mai rare, iar rezultatul este mai bun din punct de vedere estetic (forma, simetrie si consistenta).
La consultatiese fac face masuratori ale feselor si se vor evalua tesuturile moi (piele, grasime, muschi fesier). Uneori se recomanda o ecografie preoperatorie a zonei fesiere. Se va face si un scurt istoric medical . Veti incerca diferite dimensiuni de implanturi.
Operatia se face in anestezie generala si dureaza 2-3 ore. Incizia este scurta, de 5-7 cm, in partea superioara a pliului interfesier. Implanturile sunt plasate in muschiul fesier mare, astfel incat sa avem muschi, atat deasupra, cat si sub implant (ca un sandvici). Aceasta asigura acoperirea buna a implantului, si previne deplasarea sa. Implanturile se mai pot introduce si sub fascia musculara, sau sub muschii fesieri. La finalul operatiei se introduce cate un tub de dren pentru fiecare fesa (este o manevra faculativa, se poate si renunta la ea), care se scot dupa 2-3 zile.
Se vor purta niste pantaloni compresivi care sustin implanturile in noua pozitie pana la vindecare.
Dupa operatia va exista un discomfort (usor sau moderat, depinde de fiecare persoana, dar si de marimea implantului), care va fi ameliorat cu medicatie contra durerii si miorelaxanta. Pozitia in pat postoperator va fi semisezand culcat cu suport de perne sub coapse si sub spate, acasa se va dormi pe burta sau pe lateral. Nu se va sta pe spate 2-3 saptamani de la interventie. Vei putea sta in sezut perioade scurte de timp, care se vor creste progresiv. Reintoarcea la muna este dupa aproximativ 2 saptamani. Se poate face efort fizic intens dupa 6 saptamani.
Rezultatul postoperator este vizibil imediat, dar conturul va diminua usor, pe masura ce edemul se va remite. Este nevoie de cateva luni pentru a se ajunge la rezultatul final.
Complicatiile sunt rare, dar trebuie mentionate: infectia (incizia este aproape de anus, fiind necesara o igiena riguroasa), sangerarea, lezarea nervilor regionali, acumularea de lichid (serom), desfacerea suturii, asimetrie, deplasarea implantului, contractura capsulara (deformarea implantului), ruperea implantului.