Informații utile

Pagina principală » Informații utile

Consultația

Este de preferat ca înaintea operației să vă programați și să veniți la clinică pentru o consultație. În cursul consultației vă vom prezenta alternativele (dacă există) de tratament ale problemei dvs. Veți fi informat/ă despre intervenția pe care o doriți: poziționarea inciziilor (respectiv cicatricilor după vindecare) și lungimea lor, etapele și durata intervenției, tipul de anestezie, pansarea și controalele ulterioare. O parte din aceste informații se găsesc și pe site-ul nostru, dar la consultație puteți primi și materiale scrise pentru o mai bună informare.

Tot în cursul consultației se vor face măsurătorile necesare pentru a stabili măsura corsetului (pentru cei care doresc lipoaspirație), mărimea implanturilor mamare sau ale altor dispozitive necesare pentru intervenția dorită.

La final se poate face o estimare a costurilor operației și programarea pentru intervenție.

Internarea

Se face în urma programării (la consultație sau telefonic). Este necesar:

– să aveți pijama (2 perechi, de preferat bluza să fie cu nasturi pentru a nu fi nevoie să o îmbrăcați/dezbrăcați peste cap), papuci/șlapi, prosop,  obiectele de toaletă pe care le considerați necesare;

– să faceți un duș, inclusiv spălatul părului, în dimineața intervenției;

– să fiți nemachiată și să vă ștergeți lacul de pe unghii;

– să fiți într-o perfectă stare de sănătate și să ne informați cu acuratețe asupra stării Dvs. de sănătate și asupra tratamentelor urmate în ultima perioadă;

– să semnați un acord scris pentru operație și anestezie.

Înaintea intervenției veți avea ocazia să discutați din nou cu chirurgul plastician despre intervenția dorită pentru a lămuri eventualele aspecte neclare. De asemenea veți fi consultat/ă și veți discuta cu medicul anestezist. Atât la internare, cât și în cursul discuțiilor cu medicii puteți fi însoțită de un aparținător (rudă, prieten/ă).

Înaintea operației veti fi fotografiat/ă (porțiunile corpului care va vor fi operate). Vă vom mai face fotografii și la controalele postoperatorii, iar dacă este nevoie și în cursul operației. Pe cât posibil fotografiile vor fi făcute fără a vă prezenta și fața. Ele vor rămâne în baza de date a clinicii (pe computer, fiind fotografii digitale), putând să fie utile pentru evaluarea evoluției postoperatorii și a rezultatelor. Aceste fotografii nu vor fi accesibile publicului, nu vor fi accesate decât de către chirurgul operator.

Operația

Se face în sala de operații, în prezența echipei operatorii: medic anestezist și asistenta, chirurg plastician și asistenta, eventual chirurg ajutor. După intervenție veți fi transportat/ă în salonul de reanimare, unde veți petrece perioada imediat postoperatorie și unde veți fi monitorizat/ă în permanență. După mutarea în salonul obișnuit puteți fi însoțit/ă și de un aparținător (rudă, prieten/ă).

Externarea

Poate avea loc în seara zilei în care a avut loc operația sau în ziua următoare, în funcție de tipul anesteziei și complexitatea intervenției. La externare veți primi indicații privitoare la tratamentul și conduita Dvs. postoperatorie, la planificarea controalelor postoperatorii. La plecare este de preferat să fiți însoțit/ă de o rudă sau prieten/ă.